8.28.2006

Pühapäeva õhtul

Ilves astub pühapäeva õhtul uhke sammuga mööda tänavat. Eemal paistab kõhetu kuju, kes üht kätt vastu Pika Jala äärset paekivist seina toetades oksendab. "Pressika tegid ära mu tebati kohta vä?" Küsib Ilves juba eemalt ja naerab.

Kõhetu kuju pühib Privest varastatud padjaga suu puhtamaks. "Mis prressika?" küsib ta ning üritab pilku läbi pooleldi purunenud prillide Ilvesele fokusseerida. Sülitab. Ilmselt oli padja peal midagi halvaks läinud.

"Mina käisin Ergmaga debatil. Ja sina pidid tegema pressika, et me oleme demokraatia arengu pärast mures. Sa üldse ei mäleta vä?" küsis Ilves üleoleval aktsendil, veidi nõudlikul toonil. Ta kõõlus suuremat sorti munakivi peal edasi-tagasi, kandadelt varvastele. Käed olid tal küünarnukkideni taskus, pintsakuhõlmad käte peal kortsus.

Kõhetu kuju sülitas veelkorra ja tegi jõleda grimassi. Ta teadis väga hästi, et Ilves oli Ergmaga debatil - kõrsus näitas seda telekast. Aga ta oli palunud kõrsmikul tungivalt kanali ära vahetada, öeldes, et Ergma on nõme vanaeit ja ta ei saa juua, kui Ergma teda näeb. Aga Ilvesele ta seda ei öelnud. "Käi vittu," ütles ta hoopis mõttes Ilvesele. "Peaks vähem jooma," mõtles ta edasi inglise keeles.

Ilves naeris mõttes.

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

a see kes oksendas, oli neiu Pert?

Anonüümne ütles ...

ei olnud...see oli eero raun. te ei teadnudki, et ta on topeltpressiesindaja?

stevha ütles ...

aga eero raun ei kanna ju prille? või kannab nüüd :D

Anonüümne ütles ...

ilmselgelt on eers ilvese pressiesindajana undercover...

Anonüümne ütles ...

ma hakkasin mõtlema...kas keegi on näinud perti ja rauna samal ajal koos avalikus kohas? mina küll ei ole...no vot...mõtlemisainet nüüd natuke paranoiahuntidele

Anonüümne ütles ...

kes unistab tulevastest kadrioru läbudest, ah?

janno reiljan sõidab praegu rekkaga punasele väljakule ja toob mausoleumist meile igavesti muheda presidendi.. jätkuvalt, edaspidiseks.

piret, tegele parem elavatega.

Anonüümne ütles ...

Mis mõttes nagu ää? - küsis kõhetu kuju.

v.

Anonüümne ütles ...

Mis mõttes nagu ää? - küsis kõhetu kuju.

v.

Anonüümne ütles ...

selles mõttes nagu, et elu läheb edasi hoolimata sellest, et piret rauna ametit endale ei saa. õnneks ei saa.