8.18.2006

Lõgistame nuppe

Mida teeb üks tuumariigi president, kui avastab, et ta suvilas telefon ei tööta?
Loomulikult sama, mis iga teinegi inimene - kukub majapidamises kõikvõimalikke nuppe lõgistama, et näha, mis veel ei tööta. Näiteks veekraani, teleka, raadio, faksi, elektriradiaatori ja tuumakohvri nuppe.
Vähemalt teinud SL Õhtulehe andmeil nii Mihhail Gorbatšov täna, 15 aastat tagasi, mil algas p...tš.
Ahjaa, lisaks selgub veel lühikesest uudisest, et tuumakohvrid on kaugjuhtimisega. Nagu varjatud kaameras, kus põõsas istuv mehike puldiga näiteks autot käivitab või seiskab ja omanik, kulm kortsus, sees nuppe-lüliteid lõgistab ja üritab aru saada, et kuidas see risu nüüd täpselt töötabki.

1991: Mihhail Gorbatšovi juurde suvilasse saabusid putšistid
1991. aasta 18. augusti õhtul kella poole viie paiku märkas NSV Liidu president Mihhail Gorbatšov Krimmi suvilas Forose külakeses 40 kilomeetrit Jaltast üllatusega, et ükski telefon ei tööta.
/.../
Gorbatšov ei saanud ühendust ei oma kohusetäitjaga parteiliinis Oleg Šeniniga, kes oli saanud ülesande pidada silmas vene NFSC liidrit Boriss Jeltsinit - too kord soostus 20. augustiks määratud liidulepingu allkirjastamisega, kord mitte. Kätte ei saanud ta ka asepresident Gennadi Janajevit. Välja oli lülitatud isegi presidenti alati saatev tuumakohver, kurtis valveohvitser.
Allikas: XL Õhtuleht

Kommentaare ei ole: