10.06.2006

Tuiksoo

Ets, Villu ja Janno istusid Nevski katedraali trepil ja tegid suitsu.
"Mis nädalavahetusel teete?" küsis Ets vendadelt.
"Mai tea. Viljandis sõber ostis uue auto. Kutsus liikudele. Norm masina ostis, mazda kuue," kõneles Janno ja hõõrus silma, kuhu oli sigaretiotsast eemalduv suitsuvine sattunud. Ta pani prillid ette tagasi. "A ma ei tea. Me vist ei saa minna. Villul ei ole pappi enam ju."
Villu manas ette jõleda näo ja immiteeris kedagi: "Astu tagasi, astu tagasi, tagasiastumisavaldus on kujunenud olukorras kõige õigem lahendus!" Villu lõpetas grimassi. "Türa see Unzipi vend on ikka ilge munn raisk."

Katedraali eest sõitis läbi uhke kullatud ja ripatsitega tõld, kaks kaunist hobust ette rakendatud. Tõld seisatas. Sealt astus välja piduliku alt laieneva klieidi ja päevavarjuga Ester. Ta hüüdis eemalt kolme nukra kuju poole "Villu! Ma lähen praegu Narva maanteele, sinu juurde! Sa oma laua koristasid ära vä?!"
"Hui koristasin. KAPO jobud ei lase mind majja sisse enam ju," lausus Villu vaikselt, niiet ainult tema kaks kaaslast teda kuulda võisid.

Estri tõld hakkas taas liikuma, üks hobustest sittus tänavale. Janno tegi jõleda grimassi ja pigistas sõrmedega nina kinni. Mis siis, et haisu ei olnud.

Kommentaare ei ole: