11.09.2006

Merede hirm, randade õudus! Raisk!

VABARIIGI VALITSUSELE, RIIGIKOGULE, PRESIDENDILE
09.11.2006

AVALDUS

Meie, Obu ja Lauks, palume kuulutada 9. november Eesti Merelise Võimsuse Taastamise Päevaks ja kuulutada see ühtlasi riigipühaks, et saaks juba hommikust saadik šampanjat või viina juua.

9. november on päev, mil Eestist sai taas merede hirm, Läänemere lainete valitseja ja randade despoot - kolm viikingit, Enn, Andres ja Keijo sooritasid hävitava sõja- ja rüüsteretke Rootsi rannale. Maailm nägi, et ka peale 800-aastast vaheaega Eesti meremehed võivad, suudavad ja tahavad külvata Läänemere laintel ja kallastel hirmu, õudu, surma, hävingut ja õõvastust.

Sel päeval sai maailm teada, et Eesti on mereriik. Me väidame, et tänane päev on oma tähtsuselt võrreldav 1187. aastaga, mil eestlaste, kuralaste ja karjalaste vennalik laevastik sõudis Sigtuna alla, selle suursuguselt rõhujatest vabastas, vundamentideni maha põletas ja piiskop Johannese kuulsusrikkalt maha tappis.

Meie, allakirjutanud, leiame, et ajalooannaalidesse tuleb kindlasti kuldsete tähtedega märkida Tallinki juhtide Ennu, Andrese ja Keijo järgmised teened:

1) hiljuti ostetud Silja Line'i alusel Silja Symphony andis viiking Hundi Andres rootslasest baarmenile vana Eesti kombe kohaselt molli;

2) setu Pandi Enn toppis kambüüsis heeringa laeva rootslasest peakoka kalarösterisse, mispeale röster põlema läks;

3) viiking Hundi Andres, setu Pandi Enn ja poro Mehtoneni Keijo saatsid kõrtsmiku kooris p*tsi, v*ttu, m*nni ja p*rse, kui need üritasid viikingite tahte vastaselt kõrtsi sulgeda;

4) peksid südaöösel kaupmehe ülesse, et nad saaks poest tubakut osta;

5) oleks üksmeelselt peaaegu üle reelingu Valhallasse kukkunud;

6) setu Pandi Enn (välismaal gei, Eestis pede) üritas jungat oma koisse meelitada ja tagant poolt kuritarvitada.

7) ajendasid suurt Rootsi seitungit Aftonbladet avaldama kulinaariateemalise loo "Soovitus Tallinki juhtidele: kuidas grillida kala", kus õpetatakse sadu tuhandeid rootsi vaimupimedaid lugejaid kala grillima. Artiklis kirjutatakse, et kasutades mõnd kuivemat kala, nagu näiteks lõhe, on rösteri süttimise oht oluliselt väiksem, kui rasvast tilkuva heeringa puhul.

Eelöeldust tulenevalt leiame, et antud inimeste teened Eesti Vabariigi tutvustamisel maailmale on suuremad, kui Andrus Värniku, Skype'i ja Vanilla Ninja omad kokku, seetõttu teeme lisaks riigipüha kehtestamisele ettepaneku ka autasustada kõiki kolme Maarjamäe risti ordeniga.

Lugupidamisega,

Obu ja Lauks

[Hea lugeja! Ühine avaldusega, jättes oma allkirja kommentaariumisse!]

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

x

Anonüümne ütles ...

xx

Taavi ütles ...

X

Anonüümne ütles ...

Kaitseväe juhataja saaks ju ka nende kolme vapra viikingi seast valitud. Samas tuleks see siis ründeväeks ümber nimetada. Teised kaks võiks mereväge juhtida vaheldumisi.
Kahju, et Iraagis ja Afganistaanis laevade ja mereröövlitega midagi teha pole, saaks Bushilt kindlasti lisafeimi, -sulli ja -respekti.

Vihavald aka kapten Punahabe