12.05.2006

Kuidas Villu lõuga sai

Janno mugis kodus pelmeene. Rakvere omad, siuksed natuke teise kujuga. "Jumalast head on need ikka. Ikka liha maitse juures," arutles Janno täis suuga ja vaatas Villu poole, kes külmkapinajale toetudes suitsu tegi. Samal ajal vaatas Janno ka Soome päritolu majoneesipudelit, mis seisis elegantselt aknalaual.
Üleüldse oli elu meie tegusatel vendadel paremaks läinud.
"Jep, we are back in business," mõtles Villu poolvaljusti Postimehe lingile ja muigas.

Villu pani mõlemad küünarnukid külmkapi peale. Ta oli lühike ning külmkapp oli temast paar vaksa pikem. Ebamugav oli, ülikond kiskus vastikult. Aga nii oli šefim olla.
"Tegelt võiks seekord Kruuda enda poole saada. Las teeb meile kaa mingi ägeda kampaania nagu K-kohuke oli. Vata, Ets sai sellega ju vapsjee võimule," lausus Villu.
"Et teeme nagu Rukilille Kohukese? R-Kohuke?" pudistas Janno ja oli omaenese vaimukuse peale taas uhke. Viimasel ajal tuli neid kildusid nagu muda.
"Ähäh, hea tainas oeld ju, tra. Ei, mingi muu asi peab olema, et kohe aru ei saaks, et kohukese pealt tegime. Mingi äge, mingi laul või midagi sellist. Eurolaul mõni? Ei tra.. Paadam ei lase," arutles Villu.
Samal ajal tuli aga Jannol idee: "Kule! Oh! Just! Viskame Molotovi kokteile teiste ämmadele aknasse! Küll jahedaks löövad! Pudelile kirjutame peale "Isamaaline Värdjas Raisk!". Kui seda loevad, küll aru saavad, et peaks uttu tõmbama valimistelt!"
Villu irvitas oma venna lolluse üle: "Jajah, sa autosid ei tahagi enam võtmestada vä?"
Janno lõi silmad maha ja tal oli häbi. Viimane kord läks kirjeldatud üritus ülikalliks maksma. Nimelt tahtis ta Tantsud Tähtedega saatesse minna, aga viimati võtmestatud auto omaniku naine Vilja ei lubanud. Lubas hoopis munad maha võtta nagu Ingrid lubas Inno Tähismaal ja mille pärast too lolliks läks.

Villu oli aga tegusam ja juba helistas ta kellelegi: "Tsau! jah, Villu siin. Kule, meil on valimiste ajaks mingit varjukampaaniat vaja... Saad vä? Kui palju? Oi tra, nii palju... A no ok, raha ei ole oluline.... Just, hõkk hõkk. Õnn ei ole rahas..."
Viimast lauset kuuldes kargas Janno dresseeritult püsti ja virutas Villule rusikaga näkku.

Kommentaare ei ole: